#IEnjoyPlazaRomania

NOW OPEN
10:00 - 22:00
NR. BONURI PAȘAPOARTE
evenimente și noutăți >> bucurești mall >> Prieteniile scriitorilor – expoziție MNLR
15 Iulie, 2022 - 31 Iulie, 2022
Prieteniile scriitorilor – expoziție MNLR

Cu ocazia Zilei Prieteniei, pe care o sărbătorim în data de 30 iulie, Muzeul Național al Literaturii Române aduce la Plaza România noi file de poveste și istorie din viața marilor autori români printr-o nouă expoziție dedicată, cu nume sugestiv: Prieteniile scriitorilor.
În vreme de pace sau de război, prieteniile între scriitori s-au legat prin afinitățile elective, prin preferințele literare sau culturale sau, dimpotrivă, prin modul lor complementar de a fi și de a gândi. Cât sunt împreună, poartă discuții prelungite despre scris, viață și cele mai profunde subiecte; cât sunt departe, citesc și își împărtășesc gândurile prin intermediul scrisorilor sau al cărților poștale. Uneori, foloseau o altă limbă pentru a-și feri confesiunile din calea cenzurii.
Vizitează și tu expoziția „Prieteniile scriitorilor, realizată în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, în perioada 18-31 iulie 2022, și află ce ii aducea alături pe marii scriitori ai literaturii noastre,printre care amintim doar câțiva: Mihai Eminescu, Ion Creangă, Nichita Stănescu, Ion Barbu, St. O. Iosif, Panait Istrati.

Plaza Romania, prieteniile scriitorilor, expozitie MNLR
plaza.romania
Plaza Romania
#IEnjoyPlazaRomania
Follow
ALTE EVENIMENTE ȘI NOUTĂȚI