#IEnjoyPlazaRomania

NOW CLOSED
10:00 - 22:00
NR. BONURI PAȘAPOARTE
evenimente și noutăți >> bucurești mall >> Personaje si prezente feminine in literatura romana
16 Martie, 2022 - 31 Martie, 2022
Personaje si prezente feminine in literatura romana

În luna martie, la Plaza România, sărbătorim farmecul, puterea și determinarea „femeii” în cadrul expoziției „Personaje și prezențe feminine în literatura română”, organizată împreună cu Muzeul Național al Literaturii Române și Centrul de Tineret al Municipiului București.

Descoperiți modul în care acestea gândeau, crezurile și visele lor, felul în care vedeau lumea și cum se raportau la epoca în care scriitorii le-au imaginat. Poate că le cunoașteți deja și doriți să aflați mai multe despre ele sau poate vreți să fiți surprinși de povești pline de pasiune și creativitate. Oricum ar fi, vă invităm să faceți cunoștință cu personajele feminine care ne vor trece pragul: Anișoara din nuvela „Cântecul lebedei” de Liviu Rebreanu, Chira Chiralina lui Panait Istrati, Corina din „Jocul de-a vacanța” din opera lui Mihail Sebastian, Domnișoara Hus și Domnișoara Ri, imaginate de Ion Barbu și, respectiv, Matei Vișniec. Întâlniți-vă și cu misterioasa Doamna T și Ela, personaje create de Camil Petrescu, cu Evantia, personaj exotic și frumos, „păpușa de șocolată”, din romanul Europolis al lui Jean Bart, Irina din Matca lui Marin Sorescu și, nu în ultimul rând, cu „prima femeie capitalist în literatura noastră”, așa cum o definea Nicolae Manolescu pe Mara, personajul creat de Ioan Slavici.

Vă așteptăm cu inspirație și pasiune la Plaza România, în perioada 16-31 martie, la etajul 1, zona atrium, pentru a descoperi împreună expoziția „Personaje și prezențe feminine în literatura română”, organizată în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române și Centrul de Tineret al Municipiului București!

Plaza Romania, personaje si prezente feminine in literatura romana, expozitie MNLR
plaza.romania
Plaza Romania
#IEnjoyPlazaRomania
Follow
ALTE EVENIMENTE ȘI NOUTĂȚI