#IEnjoyPlazaRomania

NOW CLOSED
10:00 - 22:00
NR. BONURI PAȘAPOARTE
evenimente și noutăți >> bucurești mall >> Peisaje, Monumente-Simbol si Portrete din America Latina
16 Noiembrie, 2021 - 30 Noiembrie, 2021
Peisaje, Monumente-Simbol si Portrete din America Latina

Știai că în Havana, Cuba, există o statuie a lui Iisus Hristos, înaltă de 20 de metri și construită, integral, din marmură de Carrara, ce a fost inaugurată în anul 1958? Dar că pe Insula Paștelui, din Chile, se găsește un altar de 100 de metri lungime, format din 15 giganți de piatră, cunoscut sub denumirea de Ahu Tongariki? Acestea și multe alte informații captivante, privind cultura latino-americană, așteaptă să le descoperi în cea mai nouă expoziție, ce are loc până pe 30 noiembrie în Plaza România –Peisaje, Monumente-Simbol și Portrete din America Latină”.

Proiectul Peisaje, Monumente-Simbol și Portrete din America Latină propune publicului centrului comercial fotografii colecționate de cele șase ambasade partenere, imagini din arhiva MNLR, precum și texte de prezentare ale scriitorilor români îndrăgostiți de cultura sud-americană. Totodată, aici ai ocazia să descoperi detalii interesante, surprinse printr-o serie de fotografii și descrieri bilingve (spaniolă și română), ale unor peisaje și monumente-simbol, de importanță culturală și turistică, din America Latină: Insula Paștelui (Chile), centrul orașului Havana și plajele din Cuba, Piramida lui Kukulkan (Chichen Itza, Mexic), centrul istoric al orașului Arequipa (Peru), Punta del Este și Teatrul Solís (Uruguay).
Te invităm pana 30 noiembrie, în Plaza România, în zona atrium, etaj 1, să descoperi o „călătorie” fascinantă prin cultura sud-americană! Olé!

Proiectul este realizat în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, cu sprijinul Ambasadei Argentinei, Ambasadei Chile, Ambasadei Cubei, Ambasadei Mexicului, Ambasadei Peru și Ambasadei Uruguay în România, și împreună cu Institutul Cervantes, Asociația Română a Traducătorilor Literari și Centrul pentru Tineret al Municipiului București.

Plaza Romania, peisaje, monumente-simbol, portrete din America Latina, expozitie
plaza.romania
Plaza Romania
#IEnjoyPlazaRomania
Follow
ALTE EVENIMENTE ȘI NOUTĂȚI