#IEnjoyPlazaRomania

NOW OPEN
10:00 - 22:00
NR. BONURI PAȘAPOARTE
evenimente și noutăți >> bucurești mall >> Nichita Stanescu- frumos ca umbra unei idei
17 Martie, 2021 - 04 Aprilie, 2021
Nichita Stanescu- frumos ca umbra unei idei

Sunt personalități care ne-au învățat că prin talent și artă poți deveni nemuritor – sunt acei oameni pe care trebuie să îi descoperi și ale căror scrieri de excepție, pe care le-au lăsat moștenire, trebuie să le cunoști.
În luna martie, printre ghiocei și mărțișoare, ne reamintim și de Nichita Stănescu. „Ploua infernal,/ și noi ne iubeam prin mansarde./ Prin cerul ferestrei, oval,/ norii curgeau în luna lui Marte”. Născut la 31 martie 1933, laureat al Premiului Herder şi nominalizat la Premiul Nobel pentru Literatură (1980), Nichita Stănescu este considerat, de către criticii săi, un poet de o amplitudine, profunzime şi intensitate remarcabile, parte din categoria foarte rară a inventatorilor lingvistici şi poetici, influențând o mare parte a poeziei care i-a fost contemporană și a poeziei care s-a scris după el.

Începând cu 17 martie, Muzeul Național al Literaturii Române vi-l aduce mai aproape pe Nichita Stănescu, în cadrul unei expoziții dedicate– “Nichita Stănescu, frumos ca umbra unei idei”- în exclusivitate, la Plaza România.
Expoziția cuprinde fotografii din copilăria poetului și până la maturitate, versuri, citate și o cronologie a vieții acestuia și va putea fi vizitată până în data de 4 aprilie. Vă așteptăm să o descoperiți în zona atrium, etaj 1!

Plaza Romania, Nichita Stanescu, frumos ca umbra unei idei
plaza.romania
Plaza Romania
#IEnjoyPlazaRomania
Follow
ALTE EVENIMENTE ȘI NOUTĂȚI