#IEnjoyPlazaRomania

NOW OPEN
10:00 - 22:00
NR. BONURI PAȘAPOARTE
evenimente și noutăți >> bucurești mall >> Calatorie in timp. Imagini din copilaria scriitorilor romani
16 Iunie, 2021 - 30 Iunie, 2021
Calatorie in timp. Imagini din copilaria scriitorilor romani

Haideti să facem împreună o călătorie în timp!

Copilăria este una dintre cele mai frumoase perioade ale vieții, acel spațiu imaginar în care se creează amintiri ce vor deveni peste ani prilej de povești și pe care le vom păstra în suflet pentru totdeauna. Copilăria, acel paradis pierdut spre care ne întoarcem la vârsta maturității, nu avea cum să nu devină sursă de inspirație și pentru autorii români, care au inclus-o în operele lor, creionând locul perfect unde putem evada din când în când pentru a uita de griji și pentru a ne regăsi.

Însă câți dintre noi cunoaștem detalii din copilăria acestora? Știai că Nichita Stănescu a repetat clasa întâi sau că numele adevărat al scriitorului Gala Galaction este, de fapt, Grigore Pișculescu?

Puteți descoperi poveștile lor fascinante, din această perioadă, vizitând o expoziție surprinzătoare care conține fotografii și instantanee, însoțite de fragmente de prezentare, mărturii și descrieri ale caselor natale, străzilor și ale atmosferei din copilăria unora dintre cei mai apreciați scriitori români

Te așteptăm în Plaza România, la etajul 1, zona Atrium, în perioada 16 – 30 iunie, să vizitezi expoziția „Călătorie în timp. Imagini din copilăria scriitorilor români”, în cadrul căreia vei putea surprinde curiozități mai puțin cunoscute publicului larg, din copilăria unora dintre cei mai de seamă autori români, printre care se numără Hortensia Papadat-Bengescu, Mateiu Caragiale, Alexandru Davila, Eugen Ionescu, Nichita Stănescu, Alexandru Vlahuță și mulți alții.

Proiectul este realizat în parteneriat cu @Muzeul Național al Literaturii Române și cu @Centrul pentru Tineret al Municipiului București.

Plaza Romania, Calatorie in timp, imagini din copilaria scriitorilor romani
plaza.romania
Plaza Romania
#IEnjoyPlazaRomania
Follow
ALTE EVENIMENTE ȘI NOUTĂȚI