#IEnjoyPlazaRomania

NOW OPEN
10:00 - 22:00
NR. BONURI PAȘAPOARTE
evenimente și noutăți >> bucurești mall >> Calator in cautarea iubirii | expozitie MNLR
20 Februarie, 2023 - 05 Martie, 2023
Calator in cautarea iubirii | expozitie MNLR

„Pielea ta are aroma piersicii coapte și un luciu mat, aproape lăuntric. Întreaga ta ființă respiră prin nu știu ce taină, spirit, senzualitate, îmi evocă nu știu ce amintiri, nu știu ce nostalgii pierdute înainte de a lua forme precise.”, îi mărturisește Ștefan Mironei în romanul Cellei Serghi. „Un an întreg n-am spus decât Luli, Luli, Luli. Buzele mele au forma numelui tău. Am devenit ca o pasăre care nu știe decât silabele unui tril unic” – regăsiți acest fragment în Lorelei de Ionel Teodoreanu.
Vă invităm să descoperiți cele 11 povești de dragoste cu personaje inspirate din viața reală și care se regăsesc în romane de dragoste reprezentative pentru literatura română.
Panourile expoziționale redau dialoguri între personajele îndrăgostite sau ilustrează iubiri imposibile. Vă veți întâlni cu misterioasa domnișoară P.V., cu fascinanta actriță Leny Caler, muza scriitorilor Camil Petrescu, Mihail Sebastian și Zaharia Stancu, veți descoperi ingenuitatea, dublată de o inteligență sclipitoare, a bengalezei Maitreyi sau frumusețea nativă și atitudinea nonconformistă a Miței Biciclista, precum și un „înger păzitor al primei copilării”, Lina lui Miron Radu Paraschivescu.
Alături de aceste povești veți afla și anul în care s-au publicat cele mai multe romane de dragoste, care a fost romanul care l-a făcut celebru pe Mihail Drumeș, și cine a fost Maria Mihăescu și care e porecla pe care o primește în urma refuzului invitației la un rendez-vous.
Expoziția, pregătită de echipa de la Muzeul Național al Literaturii Române din București, va putea fi vizitată de luni până duminică, în intervalul 10.00 – 22.00, în Plaza Romania

Plaza Romania, calator in cautarea iubirii, expozitie MNLR
plaza.romania
Plaza Romania
#IEnjoyPlazaRomania
Follow
ALTE EVENIMENTE ȘI NOUTĂȚI